Foto: Elyane van Coillie

Foto: Elyane van Coillie

CHEQUITA NAHAR

#JEWELLERY DESIGNER
#DIRECTOR MAASTRICHT ACADEMY OF FINE ARTS & DESIGN

www.chequitanahar.nl | www.mafad.nl

Chequita Nahar volgde haar opleiding aan de afdeling kunstoffen en metalen aan de voormalige ABK Maastricht 1996. Waarna zij haar Master aan het Sandberg Instituut te Amsterdam 1998 behaalde om vervolgens te gaan werken voor het zilverbrand L Arcano en mode labels zoals Philosphy di Alberta Feretti en de Japanse markt. In 2000 start zij haar eigen label CN. En haar werk wordt opgenomen in diverse Musea zoals Het Rijksmuseum, Museum voor Moderne Kunsten Arnhem, Nederlands Textielmuseum, Glasmuseum en diverse particuliere collecties. De gerenommeerde galerie Marzee te Nijmegen vertegenwoordigd haar werk in Nederland en buitenland op diverse beurzen zoals Collect
(Londen), PAN ( Amsterdam) en Schmuck (Munchen). Regelmatig wordt zij gevraagd om plaats te nemen in internationale jury’s van designwedstrijden en commissies.

Naast dit alles wordt zij gevraagd om les te geven op diverse academies, waarna zij vervolgens in 2001 als coördinator aan de afdeling sieraad- en productvormgeving te Maastricht start. Sinds 2013 is zij directeur van de Maastricht Academy of Fine Arts and Design.