ELLEN TRUIJEN

# FASHION & BAG DESIGNER
www.ellentruijen.com

Ellen Truijen, eigenaar en ontwerper van het gelijknamige tassenlabel ellen:truijen.
Waar frustratie al niet toe kan leiden. Twaalf jaar geleden werd het eerste lapje leer door Ellen onder handen genomen, enkel en alleen omdat ze nergens een tas kon vinden die haar beviel. Nota bene voor een afspraak met dames boetiek Muchachas, om te kijken of zij haar vilten producten wilden inkopen. In de aantrekkingskracht die uitging van de achteloos op de toonbank geschoven eigen tas van Ellen, ligt de kiem van wat is uitgegroeid tot de collectie die het nu is. Een sobere, brute doch elegante en rijke collectie tassen en accessoires die wereldwijd in de betere boetieks te vinden is. Tijdloosheid, kwaliteit en authenticiteit kenmerken de ontwerpen die uit Ellens handen komen.

Volledig autodidact en aanvankelijk zonder de geschreven en ongeschreven regels waar een tas aan zou moeten voldoen, heeft ze een zeer herkenbare eigen stijl ontwikkeld, die in het oog springt door eenvoud en elegantie. Stap voor stap is de collectie gegroeid, net als het aantal verkooppunten. Waar eerst Ellen zelf de productie en de verkoop deed is langzamerhand plaatsgemaakt voor Nederlandse productiebedrijven en Internationale verkoopagenten. Weliswaar onder het nog altijd zeer kritische oog van Ellen zelf.

Sinds een klein jaar is de eerste ellen:truijen Brandstore een feit. Gevestigd aan de Frankenstraat 195 in Maastricht vind je een sfeervolle lifestyle winkel waar naast de tassen van Ellen ook kleding, juwelen en andere hebbedingen worden verkocht. Ook kun je hier kennis maken met Ellen zelf want ook haar ontwerpatelier bevindt zich hier.

It’s all about ethics, about idealism and realism.
It’s all about bags.