THE FUTURE OF FASHION: FASHION HOUSE MAASTRICHT

FORZA FASHION HOUSE MAASTRICHT HEEFT ALS DOEL VOOR LOKAAL, NATIONAAL EN INTERNATIONAAL OPKOMEND DESIGN TALENT HÉT INSTITUUT TE ZIJN WAAR IEDEREEN ZICH ZOWEL ARTISTIEK ALS OP HET GEBIED VAN ONDERNEMERSCHAP KAN ONTWIKKELEN.

Een plek waar netwerk, kennis, kunde, creativiteit en hardware worden verbonden én het promotie platform voor opkomend talent. Waarbij het collectief net zo belangrijk is als het individu en de maakindustrie van de toekomst centraal staat. Forza Fashion House Maastricht is de sleutel tot creativiteit, innovatie en realiteit en de link tussen onderwijs en het bedrijfsleven.

De 2e verdieping van het Labgebouw/Radium in het Sphinxkwartier is het (t)huis van Fashion House Maastricht, het laboratorium voor mode-talenten en het epicentrum van Mode Maastricht. Vanaf juli 2017 bruist het er van de energie. Een plek waar vakmanschap, kwaliteit, authenticiteit en historie bij elkaar komen en talent kan groeien.

IN THE HOUSE : Fashionclash | Fashion House Office Support & Netwerk + Ateliers + Collectieve werkruimte + Ontmoetingsplek + Mediatheek + Archief + Showroom + Multifunctionele eventruimte

JOIN THE FASHION HOUSE COLLECTIVE            
Forza Fashion House Maastricht is meer dan alleen maar m2 aan creatieve ruimte. Fashion House Maastricht biedt naast atelierruimte ook een divers development programma aan met begeleiding in o.a. PR & Marketing, aangevuld met bijzondere (meet-up)events, lezingen, masterclasses en workshops op zowel zakelijk gebied als vakinhoudelijk, ondersteund door experts en mentoren.

LET’S GO

De opening van Forza Fashion House Maastricht en hierbij behorende ateliers staat gepland voor juli 2017. De marketing & communicatie en het Fashion House Maastricht Community & Development Programma is gestart vanaf juni 2016.

STAY IN TOUCH

info@fashionhousemaastricht.nl

Fashion House Maastricht maakt onderdeel uit van Mode MaastrichtSupported by: Gemeente Maastricht | WOM Belvédère | Forza Asset Management
Partners: FASHIONCLASH | Fashion Council NL | MAFAD | Studio Stad
 
 

 

 

 

 

LET'S TALK FASHION

Nawie Kuiper, co founder FashionClash | Fashion House Maastricht & Fashion Designer: "We zijn zeer tevreden over de eerste introductie van Fashion House Maastricht. Naast bekend talent zagen we ook veel nieuwe gezichten, van student, opkomend talent tot designers met 20 jaar ervaring. Omdat Fashion House Maastricht zich ook specifiek focust op de gehele modeketen, konden we tevens rekenen op de aanwezigheid van o.a. fotografen,  agencies en  producenten. We zullen vanaf februari de vervolgstappen gaan zetten om het programma en de community van Fashion House Maastricht vorm te geven, waarbij (de wensen van) het individu net zo belangrijk zijn als het collectief. Begin 2017 hopen we de deuren van Forza Fashion House te kunnen open."

Gerdo van Grootheest, wethouder Ruimtelijke Ordening: ‘De intrek van Forza Fashion House Maastricht in het oude industriële laboratorium  van Vredestein past helemaal in het plaatje van het Sphinxkwartier. Ruimte geven aan vernieuwend ondernemerschap, het herbestemmen van oude fabriekspanden en het stimuleren van creatieve industrie."

Rachid Naas, Fashion Council NL, en FCNL adviseur Fashion House & partner FashionClash: "Fashion House Maastricht brengt de praktijk direct bij de mode ondernemers. Het  is opgezet naar aanleiding van een nieuwe visie op mode in relatie tot ontwerp, productie, retail en onderwijs. Dit nieuwe platform geeft ruimte aan intensieve samenwerking tussen deze vier belangrijkste pijlers van de Nederlandse modeketen."

Marcel van Kan, Fashion & Textile Design: "Het DNA van MAFAD, Maastricht Academy of Fine Arts and Design kan ook uitgelegd worden als; Motivating Area Full Advanced Dreamers. Zij levert nieuwsgierige, getalenteerde, hongerig experimentele vormgevers die de verbinding zoeken met de professionele wereld en een podium zoals Fashion House willen inzetten. Deze turbulente plek zal onderdak gaan bieden aan creatieve ontwerpers. Behalve ateliers, ontmoetingsplaats of "hang out" zal het Fashion House vooral ook een kenniscentrum worden waar ontwerpers zich kunnen ontwikkelen tot gezonde ondernemers. Fashion House Maastricht zou een verlengstuk van het creatieve proces kunnen zijn op het moment dat de student de transitie ondergaat van onschuldige maker naar creatieve ondernemer. Tevens zal de functie van het Fashion House als aanjager van de moderne cultuur een belangrijke rol gaan spelen in de ontwikkeling van de stad Maastricht met de aanwezigheid van MAFAD in z'n omgeving. Kwaliteit, verscheidenheid en originaliteit zijn in dit verhaal onmisbare begrippen.

PREVIEW met o.a. Tim Prins (Studio Stad), Gedeputeerde Twan Beurskens (Provincie Limburg) en wethouder Gerdo van Grootheest (Gemeente Maastricht).