LeDeuxGarcons

ATELIER LES DEUX GARÇONS  ROEL MOONEN & MICHEL VANDERHEIJDEN VAN TINTEREN

#ARTISTS
www.lesdeuxgarcons.nl

Sinds 2000 werken Roel Moonen (1966, Maastricht) en Michel Vanderheijden Van Tinteren (1965, Heerlen) al 15 jaar samen als het kunstenaars duo Les Deux Garçons.
Roel; Binnenhuis architectuur & Plastische vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht.
Michel; Etalage en decor in Utrecht & Plastische vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht.

Hun werk was eerder te zien in het Gemeente Museum Den Haag, Stedelijk Museum Zwolle, Museum Schielandshuis Rotterdam, Museum Prinsenhof Delft, Museum Beelden aan Zee Den Haag, Museum Princessehof in Leeuwarden,
Stadsgalerij/Schunck Heerlen, Domein Sittard, Design/Meubelbeurs Milaan, Art Cologne Keulen, PAN Amsterdam, TEFAF Maastricht, Art Basel en Art Rotterdam.

Werk van Les Deux Garçons bevindt zich in vijf Nederlandse musea en diverse musea in het buitenland. Les Deux Garçons heeft daarnaast voor meerdere theaterproducties het decor & de kostuums gemaakt, zoals o.a. Requiem in 2012 in Osnabrück en dit jaar Hieronymus B. (in opdracht van de stad Den Bosch voor de 500e sterfdag van Jeronimus Bosch), beiden met choreografe Nanine Linning.

Werk van Les Deux Garçons is momenteel te zien in de Red Bull Studios met alldayeveryday in New York, LKFF Sculpture projects in Brussel, Galerie Jaski in Amsterdam en Galerie Kunstlokaal DIS in Maastricht.

In 2016 is er een grote retrospectieve solo expositie te zien in Museum aan het Vrijthof in Maastricht, die tijdens TEFAF 2016 geopend zal worden.